10 locuri celebre de pe Pamant

   

Contact

Str. Lucretiu Patrascanu nr 13,
Bloc G1, Parter, Ap. 3,
Sector 3, Bucuresti

0726.27.77.95 - Vodafone
037.101.89.84 - Vodafone


office@romanian-holidays.ro
romanian.holidays@gmail.com

C.U.I. : RO 26421038;
Reg.Com.: J40/629/20.01.2010

Cont RON:
RO43 BRDE 426 SV 3614 416 4260
Cont EUR:
RO70 BRDE 426 SV 3614 459 4260
Banca: BRD – GSG – Sucursala TITAN

Cont RON:
RO34 RZBR 0000 0600 1282 0368
Cont EUR:
RO31 RZBR 0000 0600 1282 0422
Banca: RAIFFEISEN BANK
- Agentia Lucretiu Patrascanu

Licenta de turism

Polita asigurare

Protectia datelor

Informatii utile

10 locuri celebre de pe Pamant

Taj Mahal din India
 
Taj Mahal-ul, care se traduce literalmente „Palatul coroanei", este situat in Agra, in nordul Indiei, in statul Uttar Pradesh, pe malul sudic al raului Yamuna. Acesta este situat la 200 km sud de New Delhi, capitala Indiei. In 1996, monumentul a fost listat ca fiind unul dintre cele mai amenintate monumente din lume de World Monuments Fund, din cauza pagubelor cauzate de poluarea mediului. Masurile de protectie din zilele noastre sunt de asa natura ca astazi este o locatie in afara pericolului.


Piramidele si Sfinxul din Egipt

In Egipt exista, in prezent, circa 110 piramide cunoscute, dintre care multe se afla intr-o stare avansata de deteriorare si sunt aproape de nerecunoscut. Unele au fost construite ca locuri de inmormantare pentru regi si altele pentru regine. Printre motivele invocate ca explicatii pentru existenta piramidelor se numara urmatoarele doua: 1. se prea poate ca piramida sa fi reprezentat o scara pe care regele urca la ceruri si 2. piramida era simbolul colinei primordiale pe care Creatorul Soare s-a nascut.


Orasul Petra din Iordania

Orasul Petra, oras antic din Orientul Mijlociu, in Iordania, a stat ascuns intre munti pana cand a fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt in 1812. Se afla in apropiere de coltul sud-estic al Iordaniei, la est de granita cu Israel. Orasul in sine se afla langa Muntele Hor (in Sriptura este locul unde fratele lui Moise, Aaron, a murit). Petra a fost ridicat initial ca si capitala a nabateenilor. A fost construit intr-o vale de munti de piatra, iar orasul insusi se afla in munte.


Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc fost construit in secolul 7 I.Hr., cand China era inca impartita in multe state. Dupa unificare, in anul 221 I.Hr., primul imparat al Dinastiei Qin, a unit zidurile a 3 state din nord. De atunci, Marele Zid a fost reconstruit, modificat si extins de-a lungul istoriei Chinei, pe mai bine de 2000 de ani.


Cascada Victoria de pe Zimbabwe

Cascada Victoria este una din cele mai spectaculoase minuni naturale ale lumii. Localnicii o numesc "Mosi-oa-Tunya" ceea ce inseamna "fum si tunete". Este ceva magic in coloanele de apa care cad din inaltime, in sunetul apei ce cade, in abisul terifiant ce desparte Zimbabwe de Zambia si in lagunele linistite in care hipopotami si crocodili mortali vegheaza.
Cascada Victoria are 1,708 m latime, ceea ce face sa fie cea mai larga perdea de apa din lume. Caderile de apa sunt de la 90 m la 107 m inaltime intre Cheile Zambezi si in medie 550,000 metri cubi de apa se prabusesc peste margini in fiecare minut.


Orasul Angkor din Cambodgia

Exista doua mari complexe de temple antice in Asia de Sud-Est, unul la Bagan, in Burma si altul la Angkor, in Cambodgia. Templele de la Angkor, construite de civilizatia khmer intre 802 si 1220, reprezinta unul dintre cele mai uimitoare realizari ale omenirii, care poate fi admirat si in ziua de azi. Din Angkor, regii khmerieni au condus peste un vast domeniu ce se intindea din Vietnam pana la Golful Bengal din China.


Venetia si canalele de apa din Italia

Venetia este unul dintr-o lista foarte scurta de orase cu adevarat unice. Odata, centrul unui puternic imperiu maritim, Venetia este un oras presarat cu palate si biserici magnifice. Fiind in cea mai mare parte lipsita de autoturisme si cladiri moderne, timpul pare sa se fi oprit in Venetia. Este situat in mijlocul unei lagune si orasul este taiat de aproximativ 150 de canale, prin urmare, principalul mod de transport – in afara de mersul pe jos – este cu barca. Arhitectura orasului este unica cu numeroasele sale cladiri gotice in stil venetian, un amestec de gotic si bizantin.


Apele colorate ale raului Jiuzhaigou din China


Kremlinul si catedrala Sfantul Basil din Rusia


Castelul Neuschwanstein din Germania
Sursa
: www.roportal.ro
Cauta

Trasee personalizate

Elma - Holidays Agency va propune un concept nou pe piata turistica din Romania.
Acesta consta in personalizarea traseului turistic in functie de preferinte si bugetul disponibil.

Oferte

TABERE SCOLARE
ro     en     it     
Designed and maintained with yacms / Director web