Cel mai vechi hotel din lume Hotel  Hoshi Ryokan din Japonia

   

Contact

Str. Lucretiu Patrascanu nr 13,
Bloc G1, Parter, Ap. 3,
Sector 3, Bucuresti

0726.27.77.95 - Vodafone
037.101.89.84 - Vodafone


office@romanian-holidays.ro
romanian.holidays@gmail.com

C.U.I. : RO 26421038;
Reg.Com.: J40/629/20.01.2010

Cont RON:
RO43 BRDE 426 SV 3614 416 4260
Cont EUR:
RO70 BRDE 426 SV 3614 459 4260
Banca: BRD – GSG – Sucursala TITAN

Cont RON:
RO34 RZBR 0000 0600 1282 0368
Cont EUR:
RO31 RZBR 0000 0600 1282 0422
Banca: RAIFFEISEN BANK
- Agentia Lucretiu Patrascanu

Licenta de turism

Polita asigurare

Protectia datelor

Informatii utile

Cel mai vechi hotel din lume

Hotel  Hoshi Ryokan din Japonia
Peste un mileniu de activitate (1291 ani)
 
Locatie: Awazu Onsen (o ora distanta cu avionul de Tokyo), regiunea Ishikawa, insule Honshu.

Potrivit Guinees Book este cel mai vechi hotel din lume si dovedeste existenta conceptului de "spa" inca de acum aproape 1300 de ani.


Hanul (caci seamana mai mult cu un han, decat  cu un hotel) dateaza din 718 si a ramas ca afacere de familie decursul a 46 de generatii.
Legenda hotelului ne prezinta scopul constructiei de  acum zeci de secole ca fiind  valorificarea unui izvor cu puteri tamaduitoare.
 
Se spune ca una dintre zeitatile japoneze a aparut in vis unui mare invatat budist relatand despre viitorul izvor si marile benefici ce vor fi aduse omenirii . Geologii considera ca acesta a fost ce de-al patrulea izvor cu apa termala (ca si vechime ) ce si-a facut drum prin scoarta Pamantului. Cei ce au construit hotelul recomandau tratarea organismului cu ajutorul apelor termale pe taramul carora pretioasa "clinica" si-a asezat  temelia.  Acestia considerau ca un bolnav se poate vindeca complet si ca va fi mai sanatos ca niciodata dupa o serie de  3 cure termale in apa miraculoasa. Conform spuselor acestora, dupa o cura de 7 zile boala era aproape vindecata, dupa inca 7 zile aceasta va fi data uitarii iar dupa ce-a de-a treia cura se considera ca trupul e complet curatat si sanatos. In prezent, pe langa serviciile de spa oferite turistilor, acestia se ocupa si de  un  „tratament„   al sufletului si a mintii prin intermediul spectacolelor de teatru, a unor festivaluri specifice precum si o mica initiere in cultura japoneza.
 
La  Houshi, camerele au fost grupate pe „ cladiri” ale caror nume provin din una din cartile lor de suflet, Sajiki (o carte ce contine cuvinte si fraze specifice ce descriu anotimpurile), aceasta reprezentand de fapt viziunea lor asupra vietii:o calatorie prin anotimpuri.Astfel au realizat conexiuni, o armonizare intre numele camerei, design-ul interior  si anotimpul pe care il reprezinta, sperand ca Hoshi va contribui la o calatorie armonioasa prin viata.
 
Probabil ca imaginatia voastra va aseaza acum in fata ochilor o oarecare proiectie  a unei cladiri destul de vechi, cel putin din punct de vedere al aspectului general, cu mobiler vechi si piscine de tratament  atinse de trecerea timpului. Nimic mai fals .De-alungul timpului cladirea a fost restaurata, renovata si modernizata astfel incat acum este dotata cu toate cele necesare unor servicii de inalta calitate intr-o epoca moderna si exigenta. Toate acestea datorita rezistentei  in timp, ferit de rele si dezastre din grija stramosilor de a inzestra constructia cu o statueta inca din 1774 care intruchipeaza Raul.
 
Tariful unei nopti de cazare porneste de la 700 de dolari (care include si micul dejun si cina),dar  satisfactia va fi garantata, iar  dupa tratamentul cu apa termala vei avea ocazia sa experimentezi un yukata, un kimono din bumbac, ideal pentru a te simti intr-adevar ca nou.

Sursa : www.turistik.ro
Cauta

Trasee personalizate

Elma - Holidays Agency va propune un concept nou pe piata turistica din Romania.
Acesta consta in personalizarea traseului turistic in functie de preferinte si bugetul disponibil.

Oferte

TABERE SCOLARE
ro     en     it     
Designed and maintained with yacms / Director web