Contact

Str. Lucretiu Patrascanu nr 13,
Bloc G1, Parter, Ap. 3,
Sector 3, Bucuresti

0726.27.77.95 - Vodafone
037.101.89.84 - Vodafone


office@romanian-holidays.ro
romanian.holidays@gmail.com

C.U.I. : RO 26421038;
Reg.Com.: J40/629/20.01.2010

Cont RON:
RO43 BRDE 426 SV 3614 416 4260
Cont EUR:
RO70 BRDE 426 SV 3614 459 4260
Banca: BRD – GSG – Sucursala TITAN

Cont RON:
RO34 RZBR 0000 0600 1282 0368
Cont EUR:
RO31 RZBR 0000 0600 1282 0422
Banca: RAIFFEISEN BANK
- Agentia Lucretiu Patrascanu

Licenta de turism

Polita asigurare

Protectia datelor

Informatii utile

Grecia iese din criză şi cu banii turiştilor romāni

Facilităţile, reducerile şi gratuităţile pe care le pregătesc operatorii eleni pentru turiştii străini, inclusiv români, vor aduce creşteri semnificative ale numărului de vizitatori. Liderii turismului elen au gândit o strategie pentru a pune capăt crizei. Din aceasta nu lipseşte obiectivul de atragere a turiştilor români.


Grecia şi România au rămas singurele state din Europa care nu au ieşit din recensiune. Însă grecii s-au cam „plictisit" de recesiune şi vor ca anul acesta să-i pună capăt, folosind cea mai puternică armă pe care o au, turismul. „Anul trecut, circa 250.000 de turişti români au călcat pe pământ grecesc pentru a-şi petrece Sărbătorile şi vacanţele pe litoralul elen", a declarat consultantul de turism Traian Bădulescu în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Greciei. În acest sens, statul elen va pune accent în 2011 pe turism, pentru că „soluţia pentru a ieşi din criză este turismul", a declarat Nikos Diakolios, ataşatul Ambasadei Greciei în România pe probleme de turism.

Dispar taxele de aeroport

Una dintre soluţiile pe care le vor implementa grecii este eliminarea taxelor de aeroport pentru perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2011. Astfel, turiştii care vor călători cu avionul vor cumpăra bilete mai ieftine cu 40% faţă de anul trecut. „Estimăm o creştere de 20% a numărului de turişti, anul acesta fiind aşteptaţi aproximativ 300.000 de vizitatori", spune Traian Bădulescu. De asemenea, acesta adaugă că Grecia este destinaţia turistică cea mai frecventată de români.

Ca în fiecare an, însă, Grecia va trebui să concureze cu Turcia, cel mai important competitor în domeniul turismului. Nikos Diakolios crede însă că destinaţiile turistice din Grecia au suficiente atuuri pentru „a lua faţa" Turciei. „În Turcia predomină hotelurile cu regim all inclusive. În schimb, pe litoralul nostru, doar 15% din hoteluri oferă acest serviciu", a explicat el. Diakolios punctează şi faptul că în Grecia există atmosferă de petrecere. „Nu pot să reproşez ceva la adresa serviciilor oferite de aceste hoteluri, însă, dacă ai ieşit din incinta acestuia, totul se schimbă, atmosfera devine monotonă. Grecii, în general, sunt nişte oameni spontani şi veseli, care ar ţine-o din petrecere în petrecere", explică Diakolios.

De asemenea, ataşatul Ambasadei Greciei pe probleme de turism spune că românii sunt foarte apropiaţi de greci datorită religiei, tradiţiilor şi istoriei. Astfel, cei care vor să petreacă un Paşte în stil românesc pot călători în Grecia pentru a ciocni ouă roşii şi a-şi ura „Hristos a înviat!", pentru a participa la slujbele specifice acestei sărbători şi pentru a pregăti şi savura nelipsitul miel.

40% - cu atât se va reduce preţul biletelor de avion spre Grecia până la 31 decembrie 2011, datorită eliminării taxelor de aeroport.

Ce înseamnă turismul pentru economia Greciei

În Grecia, turismul are un aport de 15% în PIB. 20% din forţa de muncă a statului lucrează în domeniu. Dacă înainte de intrarea în criză ţara elenă atrăgea anual 16 milioane de vizitatori străini, protestele violente de pe străzile Atenei au afectat puternic aceste cifre. În 2010, numărul acestor turişti a scăzut cu mai mult de 10%. Grecii au pierdut astfel o parte importantă dintre clienţii tradiţionali, precum nemţii şi francezii.

Sursa: www.adevarul.ro
Cauta

Trasee personalizate

Elma - Holidays Agency va propune un concept nou pe piata turistica din Romania.
Acesta consta in personalizarea traseului turistic in functie de preferinte si bugetul disponibil.

Oferte

TABERE SCOLARE
ro     en     it     
Designed and maintained with yacms / Director web