Legea Turismului

   

Contact

Str. Lucretiu Patrascanu nr 13,
Bloc G1, Parter, Ap. 3,
Sector 3, Bucuresti

0726.27.77.95 - Vodafone
037.101.89.84 - Vodafone


office@romanian-holidays.ro
romanian.holidays@gmail.com

C.U.I. : RO 26421038;
Reg.Com.: J40/629/20.01.2010

Cont RON:
RO43 BRDE 426 SV 3614 416 4260
Cont EUR:
RO70 BRDE 426 SV 3614 459 4260
Banca: BRD – GSG – Sucursala TITAN

Cont RON:
RO34 RZBR 0000 0600 1282 0368
Cont EUR:
RO31 RZBR 0000 0600 1282 0422
Banca: RAIFFEISEN BANK
- Agentia Lucretiu Patrascanu

Licenta de turism

Polita asigurare

Protectia datelor

Informatii utile

Legea turismului a fost aprobata de Guvern

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Legea turismului, menita sa asigure stabilitatea cadrului institutional cu rol si atributii principale in elaborarea strategiilor si programelor in domeniul turismului."Adoptarea unei legi a turismului era necesara in contextul in care domeniul era reglementat printr-o serie de acte normative de diverse ranguri, cu prevederi uneori diferite. Legea va asigura stabilitatea cadrului institutional cu rol si atributii principale in elaborarea strategiilor si programelor in domeniul turismului, precum si fluenta in derularea masurilor, programelor si proiectelor de dezvoltare pe termen mediu si lung in turism", se arata in comunicatul transmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
In plus, legea clarifica responsabilitatile autoritatilor publice centrale si ale celor locale implicate in acest domeniu, precum si unele cerinte obligatorii referitoare la calitatea serviciilor oferite turistilor. Legea aduce prevederi distincte referitoare la turismul de litoral, parcurile turistice, statiunile turistice si patrimoniul turistic.
Pentru o mai buna gestionare a domeniului, legea prevede infiintarea, de catre MDRT, a unui sistem national de colectare si interpretare a datelor si informatiilor din domeniul turismului.
In acest demers se vor folosi informatiile colectate atat de la agentii economici din turism, cat si de la institutiile si organizatiile publice si private care au legatura cu activitatile turistice. Acest sistem va permite cunoasterea informatiilor relevante din industrie, pe care se vor fundamenta deciziile pe care MDRT la va lua in legatura cu turismul.
Activitatea de promovare turistica a Romaniei se va desfasura prin intermediul unei institutii publice, cu personalitate juridica, aflata in coordonarea MDRT, care urmeaza a fi infiintata prin Hotarare de Guvern. In cadrul institutiei va functiona un consiliu consultativ format din reprezentanti ai autoritatii publice centrale responsabile in domeniul turismului, ai institutiei cu rol de promovare turistica, precum si din reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale, ai asociatiilor profesionale, patronale si de promovare turistica.
La nivel regional se pot constitui asociatii pentru dezvoltarea si promovarea turismului, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial, care vor fi consultate la elaborarea politicilor de dezvoltare si promovare in domeniul turismului si monitorizarea acestora.Sursa: www.wall-street.ro
Cauta

Trasee personalizate

Elma - Holidays Agency va propune un concept nou pe piata turistica din Romania.
Acesta consta in personalizarea traseului turistic in functie de preferinte si bugetul disponibil.

Oferte

TABERE SCOLARE
ro     en     it     
Designed and maintained with yacms / Director web