Pelerinaje,patriarhie

   

Contact

Str. Lucretiu Patrascanu nr 13,
Bloc G1, Parter, Ap. 3,
Sector 3, Bucuresti

0726.27.77.95 - Vodafone
037.101.89.84 - Vodafone


office@romanian-holidays.ro
romanian.holidays@gmail.com

C.U.I. : RO 26421038;
Reg.Com.: J40/629/20.01.2010

Cont RON:
RO43 BRDE 426 SV 3614 416 4260
Cont EUR:
RO70 BRDE 426 SV 3614 459 4260
Banca: BRD – GSG – Sucursala TITAN

Cont RON:
RO34 RZBR 0000 0600 1282 0368
Cont EUR:
RO31 RZBR 0000 0600 1282 0422
Banca: RAIFFEISEN BANK
- Agentia Lucretiu Patrascanu

Licenta de turism

Polita asigurare

Protectia datelor

Informatii utile

Pelerinajul, singurul tip de turism care creste si pe timp de criza

Numarul romanilor care fac turism intern de pelerinaj a ramas constant in ultimii ani, iar calatoriile externe cu tematica religioasa sunt in crestere, acesta fiind singurul segment al turismului care nu a fost afectat de criza, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism si ai Patriarhiei, scrie Mediafax.


Pretul mediu al unui pelerinaj extern este de peste 600 de euro de persoana, ceea ce inseamna ca  cei aproximativ 40.000 de pelerini cheltuiesc mai mult de 24 de milioane de euro intr-un an pe excursii religioase in afara tarii.

Din numarul total al pelerinilor, peste 80% merg in Israel; cei mai multi pleaca prin intermediul Bisericii si doar 10.000 de persoane aleg agentiile de turism.
"Biserica, in loc sa lucreze cu agentiile de turism, si-a facut propriile agentii. Si-au facut agentii nu doar Patriarhia Romana, ci si episcopiile. Cea mai mare problema este ca sunt destul de multi preoti care isi organizeaza grupuri de turisti de capul lor, si nu declara comisionul incasat", a explicat oficialul ANAT.

Majorarea numarului de turisti nu are explicatii economice, ci de ordin spiritual.
Intr-o perioada grea, oamenii se indreapta spre religie. Cand e restriste in tara, sunt multi cei care aloca sume importante pentru a se simti mai aproape de Dumnezeu.

Se pare ca ca principalul operator pe piata de profil este Biserica.

"Acesta a devenit un business al Bisericii. Avem si noi turisti, care merg in principal la Meteora, insula Evia, Corfu si Zakinthos, si in grupuri mai mici la muntele Athos. La Athos este mai dificil de ajuns, pentru ca e nevoie de aprobari speciale si au acces doar barbatii", a adaugat reprezentantul unei agentii din tara.
Acesta a spus, la randul sau, ca in pofida preturilor care pornesc de la 200 de euro pentru un sejur, dar pot ajunge si la 1.000 de euro de persoana, acest gen de turism este in crestere.

Cresterile sunt confirmate si de catre parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Institutia opereaza o agentie de turism cu profil religios.
La agentia de turism a Bisericii, un pelerinaj de sapte zile in Israel costa 740 de euro de persoana in lunile octombrie-noiembrie, cu transport cu avionul inclus, iar un pachet de noua zile in Iordania are pretul de 975 euro. O vizita de 10 zile in Siria si Liban, prin intermediul Bisericii, costa 550 de euro plus 1.000 de dolari, cu transport aerian inclus.

Peste 3.000 de pelerini merg anual prin intermediul Bisericii in strainatate, iar cei mai multi dintre acestia aleg Israelul. Se mai organizeaza pelerinaje la locurile sfinte din Siria si Liban, dar si in Iordania sau Grecia. Pelerinajul nu a fost afectat de criza pentru ca este in primul rand un act de credinta, si abia apoi unul de turism. Este dorinta oricarui crestin practicant de a ajunge macar o data in viata la locurile sfinte.

Foarte multi turisti apreciaza la serviciile oferite de Biserica prezenta preotului in pelerinaj, alaturi de ghid. Preotul le ofera credinciosilor si momente de rugaciune la fiecare obiectiv sfant vizitat.

Referitor la pelerinajele interne, parintele Stoica spune ca numarul turistilor este constant.
Fiecare pelerinaj, potrivit estimarilor jandarmeriei, atrage aproximativ un milion de credinciosi. Unii dintre acestia primesc cazare din partea parohiilor, altii stau la rude, la hoteluri, iar unii nu se cazeaza nicaieri", a afirmat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

 
Sursa: www.wall-street.ro
Cauta

Trasee personalizate

Elma - Holidays Agency va propune un concept nou pe piata turistica din Romania.
Acesta consta in personalizarea traseului turistic in functie de preferinte si bugetul disponibil.

Oferte

TABERE SCOLARE
ro     en     it     
Designed and maintained with yacms / Director web