Paris,toamna,excursii,festivaluri,evenimente

   

Contact

Str. Lucretiu Patrascanu nr 13,
Bloc G1, Parter, Ap. 3,
Sector 3, Bucuresti

0726.27.77.95 - Vodafone
037.101.89.84 - Vodafone


office@romanian-holidays.ro
romanian.holidays@gmail.com

C.U.I. : RO 26421038;
Reg.Com.: J40/629/20.01.2010

Cont RON:
RO43 BRDE 426 SV 3614 416 4260
Cont EUR:
RO70 BRDE 426 SV 3614 459 4260
Banca: BRD – GSG – Sucursala TITAN

Cont RON:
RO34 RZBR 0000 0600 1282 0368
Cont EUR:
RO31 RZBR 0000 0600 1282 0422
Banca: RAIFFEISEN BANK
- Agentia Lucretiu Patrascanu

Licenta de turism

Polita asigurare

Protectia datelor

Informatii utile

Vizitati Parisul toamna !

5 motive ca sa vizitezi Parisul toamna

Parisul este un oras pe care il poti descoperi in orice perioada a anului.Toamna este insa un anotimp numai bun pentru indragostitii de capitala Frantei. Acestia vor reusi sa il descopere si altfel. Iata cateva motive pentru care sa mergi toamna la Paris.


1 Vremea este potrivita pentru plimbari

Dupa lunile calduroase de vara, care transforma orasul de pe malul Senei intr-un mic cuptor, care in plus este si plin de turisti, toamna aduce scaderi ale valori temperaturilor. Maximul din termometre ajunge pana la 24-25 de grade, fata de peste 30 in timpul perioadei de varf de sezon. Astfel, vizitele pe la obiectivele turistice din Paris sau croazierele pe Sena devin mici placeri de incercat.

 
2 Festivalurile si evenimentele organizate toamna in Paris

Incepand cu luna septembrie si pana la sfarsitul lui noiembrie in capitala franceza se desfasoara multe evenimente:
 
Festivalul Toamnei - desfasurat pe stradutele orasului, mai ales in cele care gazduiesc activitati artistice sau expozitii;
Noaptea Alba - organizat in prima sambata a lunii octombrie, acest eveniment prilejuieste festivaluri de film, expozitii de arta si diverse alte evenimente culturale, toate muzeele fiind deschise in aceasta noapte;
Sarbatoarea vinurilor si a strugurilor pe Montmartre - are loc in luna octombrie, sub forma unei expozitii si a unor parade de vinuri si diferite feluri de struguri aduse de catre podgoriile franceze;
Beaujolais Nouveau si Le Grand Tasting - sarbatori de degustare a vinului si sampaniei produse in acel an. Locuitorii oraselor si a satelor merg in restaurantele, barurile si magazinele de vin pentru a gusta din vinul produs in acel an, care este adus din diferite locuri din tara;
Pret A Porter Paris si Paris Fashion Week - cele mai importante festivaluri de moda care se desfasoara in fiecare toamna in capitala Frantei au loc in prima parte a lunii septembrie
Salonul Ciocolatei - este organizat in Carrousel de Louvre si gazduieste degustari si demonstratii care au principal ingredient ciocolata. Maestrii ciocolatieri se intrec in fiecare an in luna octombrie in creatii care fac apoi inconjurul lumii.

3 Este mai putina aglomeratie decat in timpul sezonului

Inceputul toamnei inseamna si incheierea perioadei de vacanta pentru majoritatea turistilor. Chiar daca parizienii se intorc acasa din vacanta, orasul nu va mai fi la fel de aglomerat ca in timpul verii pentru ca turistii “de vara” au plecat deja spre casele lor. Astfel ca te vei putea plimba in voie, fara sa mai ai de infruntat aglomeratia la obiectivele turistice ale orasului.

4 Costurile pentru o vacanta sunt mai mici

Odata cu inceputul lunii septembrie incep sa scada preturile biletelor de avion si costurile legate de cazare. Acest lucru se datoreaza faptului ca se incheie sezonul turistic, care pentru majoritatea lumii este in lunile iulie si august.

Daca incepi sa-ti planuiesti vacanta la Paris din timp iti poti cumpara bilete de avion la preturi mai mici, de maxim 100 de euro. In plus, vei putea beneficia de scaderi de ale costurilor de cazare - acestea scad cu aproximativ 25% dupa data de 1 septembrie, datorita trecerii varfului de sezon turistic.


5 Romantismul parizian este unul special in timpul toamnei

Parisul este unul dintre cele mai romantic locuri din lume iar in timpul toamnei orasul are o stralucire aparte - aceasta a fost si concluzia jurnalistilor de la faimoasa revista Travel and Leisure.
Pentru a simti din plin aceasta senzatie mergi impreuna cu iubita sau iubitul tau prin parcurile care “ruginesc” si asezati-va pe bancile din preajma fantanilor arteziene. La fel de romantice pot fi si croazierele pe Sena sau timpul petrecut intr-o cafenea pariziana.

Sursa: acasa.ro
Cauta

Trasee personalizate

Elma - Holidays Agency va propune un concept nou pe piata turistica din Romania.
Acesta consta in personalizarea traseului turistic in functie de preferinte si bugetul disponibil.

Oferte

TABERE SCOLARE
ro     en     it     
Designed and maintained with yacms / Director web