Turismul de aventura,Bungee-Jumping,parcuride aventura,catarat pe munte,rafting,parapanta,Bucegi,Brasov

   

Contact

Str. Lucretiu Patrascanu nr 13,
Bloc G1, Parter, Ap. 3,
Sector 3, Bucuresti

0726.27.77.95 - Vodafone
037.101.89.84 - Vodafone


office@romanian-holidays.ro
romanian.holidays@gmail.com

C.U.I. : RO 26421038;
Reg.Com.: J40/629/20.01.2010

Cont RON:
RO43 BRDE 426 SV 3614 416 4260
Cont EUR:
RO70 BRDE 426 SV 3614 459 4260
Banca: BRD – GSG – Sucursala TITAN

Cont RON:
RO34 RZBR 0000 0600 1282 0368
Cont EUR:
RO31 RZBR 0000 0600 1282 0422
Banca: RAIFFEISEN BANK
- Agentia Lucretiu Patrascanu

Licenta de turism

Polita asigurare

Protectia datelor

Informatii utile

Turismul de aventură, alt domeniu in care bulgarii ne dau lecţii

Aventurierii au cheltuit anul trecut, la nivel global, circa 89 de miliarde de dolari pentru experienţe extreme. Câţi bani au intrat în România? Mult mai puţini decât au încasat vecinii de la sud de Dunăre, în condiţiile în care ţara noastră ocupă locul 92 din 192 în topul celor mai atractive destinaţii pentru turismul de aventură, fiind devansată de ţări ca Zambia, Armenia, Yemen, Belarus, Iran, Mali, Oman, Mongolia sau Sudan. Bulgaria ocupă un onorabil loc 7.


In afară de Republica Moldova (locul 148), toţi vecinii stau mai bine decât noi la atragerea turiştilor însetaţi de adrenalină: Ungaria, locul 36, Bulgaria, locul 7, Ucraina, locul 37.

Studiul realizat de Adventure Travel Trade Association din cadrul Universităţii George Washington din SUA clasifică 192 de state ale lumii în funcţie de oportunităţile oferite pentru experienţele extreme, de la mountanbike, la rafting, parapantă, canoe, ţinând cont de mai mulţi factori de la securitate şi cultură, la infrastructura turistică şi ospitalitate, şi până la protecţia mediului înconjurător.

Cea mai atractivă ţară în curs de dezvoltare pentru turiştii care vor de la o vacanţă mai mult decât mare şi soare şi care aleg adrenalina în locul lenevitului este Slovacia, în timp ce topul statelor dezvoltate este dominat de Islanda.

Turistul activ are în medie 36 de ani

In ciuda crizei, turismul de aventură, care de multe ori presupune rucsac în spate, cazare la cort şi multă muncă fizică, este o nişă în continuă dezvoltare. Anul trecut, la nivel mondial, 89 de miliarde de dolari au fost cheltuite pe vacanţe active, fără a include aici banii alocaţi transportului şi achiziţionării de echipament, potrivit unui studiu realizat de Şcoala de Business de la Universitatea George Washington diin SUA. Potrivit studiului, costul mediu al unei astfel de vacanţe variază, la nivel global, între 450 şi 800 de dolari, iar vârsta medie a turistului este, în ciuda aşteptărilor, 36 de ani.
Sondajul realizat de cercetătorii americani au identificat şi de unde provin cei mai mulţi dintre însetaţii de adrenalină: SUA, Argentina, Brazilia, Marea Britanie, Germania şi Spania.
Ungurii, austriecii şi germanii sunt principalii străni care se încumetă în vacanţe active în "grădina carpatică", potrivit lui Traian Bădulescu, ofiţer de presă al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. "Turismul de aventură, sau turismul activ este o nişă care se dezvoltă. Cei care se optează pentru o astfel de vacanţă au, de regulă, în jur de 30 de ani. În România sunt anual, cel mult câteva zeci de mii de amatori pentru un astfel de turism de nişă", a adăugat Bădulescu.

Parcurile de aventură, cea mai ieftină variantă

Cei care vor să simtă gustul aventurii, dar nu au foarte mulţi bani în buzunar, pot oricând să opteze pentru parcurile de aventură. Unul este chiar la ieşirea din Braşov, iar pentru cel mult 37 de lei îţi poţi petrece câteva ore căţărându-te prin copaci sau pe plase, alunecând cu tiroliana sau făcând echilibristică pe cabluri. Echipamentul este inclus în preţul biletului, iar ţinând cont de zilele frumoase care se anunţă în weekend o mică aventură înainte de începerea facultăţii sau de instalarea toamnei nu sună deloc rău.

Pentru adevăraţii pasionaţi de senzaţii tari există întotdeuna varianta căţăratului pe munte. O zi petrecută cu rucsacul în spate căţărându-te pe munte costă circa 20-25 de euro, la care se adaugă şi banii pentru ghid, asta dacă optaţi pentru unul. O aventură pe râu, adică o zi de rafting, vă costă tot circa 20 de euro pe zi, în timp ce o excursie cu bicicleta de 4-7 zile pe drumurile forestiere din Bucegi şi Făgăraşi poate ajuge şi la 670 de euro de persoană, aici fiind inclusă cazarea în Moeciu, vizitarea Casteluluii Bran, şi a Peşterii Ialomiţa, precum şi un tur al Braşovului.

Şi bungee jumping-ul este o soluţie pentru cei care vor să uite problemele de zi cu zi. La noi în ţară se poate practica în Masivul Postăvaru - Cheile Râşnoavei şi Făgăraş - lacul Vidraru.

Dacă nu v-a convins nici căţăratul, nici raftingul, puteţi opta pentru un zbor cu parapanta, însă, înainte ar trebui să urmaţi un curs care durează de la două la şase luni şi poate costa şi câteva sute de euro. Un zbor cu paraşuta, în tandem, costă în jur de 150 de euro şi poate fi efectuat chiar fără a te îndepărta foarte mult de Capitală, respectiv de pe Aerodromul de la Clinceni.

Top 10 – ţări dezvoltate

1 – Islanda
2 – Elveţia
3 – Noua Zeelandă
4 – Finlanda
5 – Australia
6 – Marea Britanie
7 – Luxemburg
8 – Germania
9 – Irlanda
10 – Spania


Top 10 – ţări în curs de dezvoltare
1 – Slovacia
2 – Israel
3 – Cehia
4 – Estonia
5 – Slovenia
6 – Chile
7 – Bulgaria
8 – Letonia
9 – Botswana
10 – Lituania
......
92. România
* studiu realizat de Adventure Travel Trade Association din cadrul Universitatii George Washignton din SUA, publicat în martie 2009.
Cauta

Trasee personalizate

Elma - Holidays Agency va propune un concept nou pe piata turistica din Romania.
Acesta consta in personalizarea traseului turistic in functie de preferinte si bugetul disponibil.

Oferte

TABERE SCOLARE
ro     en     it     
Designed and maintained with yacms / Director web